Помел пшеничної соломи

01 Загальне

Пшенична солома належить до біорозкладних матеріалів, які останнім часом стали дуже популярними в різних видах виробництва.

Одним із варіантів застосування борошна з пшеничної соломи є створення виробів побутового призначення, таких як посуд для громадського харчування, гребінці, мильниці тощо. Процес виготовлення таких предметів полягає у створенні однорідної целюлозної маси з помеленої пшеничної соломи з подальшим пресуванням її у формах. Такі вироби мають високу міцність, стійкість до деформацій і перепадів температури від -20 до +100 градусів Цельсія. Енерговитрати такого виробництва мінімальні.

Використані вироби легко розкладаються в ґрунті (компостування), не завдаючи шкоди навколишньому середовищу.

Пшенична солома, з якої виробляють борошно, по суті є рослинним відходом. Розповсюдженість такого відходу в Україні дуже велика і має мінімальну закупівельну ціну, що робить його дуже привабливою сировиною для переробки.

Відцентрово-ударний млин МЦ-640 гарно підійде для помелу пшеничної соломи.

02 Вхідна сировина

Пшенична солома подрібнена до 50мм

Зразок пшеничної соломи до помелу

03 Помел

Помел вхідної сировини виконувався на різних налаштуваннях млина.

При налаштуванні млина на максимальну продуктивність:
Продуктивність – 300 кг/год
Ситовий аналіз:
0-160мкм – 58%
160мкм-400мкм – 38%
>400мкм – 4%

При налаштуванні млина на максимальне подрібнення:
Продуктивність – 70 кг/год
Ситовий аналіз:
0-160мкм – 86%
160мкм-400мкм – 11%
>400мкм – 3%

04 Вихідна Сировина

Пшенична солома після помелу:

Зразок пшеничної соломи після помелу